Maria – comentarii si sunete neplacute la ureche

Joi, 11 mai, am trecut de 3 ori prin hartuire in spatiul public. Cred ferm ca daca esti o femeie care nu are masina si nu isi permite des sa mearga cu taxi-ul, trebuie sa fii constienta ca vei fi tinta hartuirii stradale.
1) Mergeam in zona Avrig, cu o nepoata a vecinei mele. Fata are 12 ani. O tineam de mana si ieseam de la doctor, vorbind la telefon. Am trecut pe langa niste muncitori care stateau jos. Dupa ce am trecut, au inceput sa mimeze sunet de pupat. M-am intors si le-am aratat degetul mijlociu, moment in care au ramas perplexi si le-a pierit cheful de a initia interactiune nedorita.
2) Mergand pe trotuar in zona Hala Traian, doi baieti au trecut pe langa mine si fata cu care eram si s-au gandit sa ne arunce niste comentarii sexuale.
3) In troleul 69, cu care am mers doar o statie, trei baieti care stateau pe scaun iar noi doua eram in picioare, langa ei, au inceput sa discute intre ei despre mine. ” – Fa-i loc domnisoarei si fetitei, poate vor sa stea jos, da-te tu jos si lasa-le pe ele! – Nu, ca am auzit eu ca vorbeau intre ele si vor sa coboare la prima. – Da, off, ce e frumos si lui Dumnezeu ii place. Nu mai pot! M-au trecut toate transpiratiile!”.

E frustrant sa nu poti folosi spatiul public si sa iti rezolvi problemele pe care le ai, pentru ca trebuie sa te lovesti de astfel de comportamente. Desi la prima vedere, pentru persoanele care nu trec prin hartuire stradala, poate parea ceva minor ce s-a intamplat, pentru femeile care zilnic sau aproape zilnic sunt tintele acestei forme de violenta, e greu de suportat si de trecut cu vederea.